امریکنفریپرس بررسی کرد؛
نقش آمریکا و اسرائیل در گسترش تروریسم علیه ایران
یک هفتهنامه آمریکایی طی مقالهای به بررسی نقش پشت پرده سازمانهای جاسوسی آمریکا و رژیم صهیونیستی در تقویت و حمایت از گروههای تروریستی ضد ایرانی پرداخته است.
، "ریچارد واکر " روزنامهنگار باسابقه آمریکایی طی مقالهای برای هفتهنامه "امریکنفریپرس " به بررسی تلاشهای آمریکا و رژیم صهیونیستی برای گسترش عملیاتهای تروریستی علیه ایران پرداخته است.
واکر در ابتدای گزارش خود مینویسد: به گفته مسئولین ایرانی، عبدالمالک ریگی، سرکرده گروه "جندالله " که حملات تروریستی زیادی را در داخل ایران انجام داده، توسط سازمان "سیا " آموزش دیده و حمایت میشد.
این گزارش با اشاره به روند دستگیری ریگی توسط مامورین امنیتی ایران، مینویسد: ریگی در بازجوییها اعتراف کرد که قصد داشته تا به یکی از پایگاههای آمریکا در نزدیکی شهر "بیشکک " قرقیزستان سفر کند تا با یکی از مقامات بلند پایه سازمان سیا دیدار نماید. این در حالی است که وی 24 ساعت پیش از دستگیری نیز با مامورین سیا در پاکستان دیدار و گفتگو کرده بود.
بنابر این گزارش، مقامات واشنگتن به ریگی گفته بودند که ایران از القاعده، تهدید مهمتری محسوب میشود اما از آنجا که هیچگونه سیاست حمله به ایران وجود ندارد، تنها گزینه آمریکا برای مقابله با ایران، استفاده از گروههایی نظیر جندالله به منظور بیثباتسازی این کشور است.
امریکنفریپرس میافزاید: جندالله سالها بود که از داخل پاکستان علیه ایران عملیات انجام میداد، و تعدادی از غیرنظامیان و نظامیان ایرانی را به قتل رسانده بود. بطوریکه در یکی از این عملیاتها، انفجار بمب کارگذاشته شده توسط گروهک ریگی موجب کشته شدن 35 غیرنظامی کشته شدند.
واکر با اشاره به فعالیتهای ریگی در پاکستان مینویسد: پاکستان که از جنگ آمریکا در افغانستان حمایت کرده، هیچگاه جندالله را تایید نکرد تا با حمایت از گروههای ضد ایرانی رو در روی همسایه خود قرار نگیرد.
این گزارش ادامه میدهد: پاکستان در سال 2008 با تحویل دادن "عبدالحمید ریگی "، برادر سرکرده جندالله و تعدادی دیگر از اعضای این گروه، به ایران کوشید تا مخالفت خود با جندالله را نشان دهد.
اما دستگیری اخیر عبدالمالک ریگی، در حالی سوالات مهمی را در مورد حمایت سیا از گروههای خشونتگرا برانگیخته است که کاخ سفید به رهبری اوباما تروریسم را محکوم کرده و ادعا میکند که در تلاش برای از بین بردن القاعده است.
بنابر این گزارش، اقدام ایران در دستگیری سرکرده گروهک ترریستی جندالله همچنین موجب برجسته شدن این حقیقت شده است که آمریکا و رژیم صهیونیستی، مدتهاست که برای بیثباتسازی ایران تلاش میکنند.
واکر سپس با اشاره به تلاش رسانههای غربی برای نفی حمایت دولتهایشان از سرکرده جندالله مینویسد: بعد از دستگیری ریگی رسانههای غالب بطور وسیعی ارتباط با جندالله را نفی کردند. و تنها یک گزارش از شبکه تلویزیونی"ایبیسی " پخش شد که از حمایت ایالات متحده از جندالله خبر میداد.
در گزارش ایبیسی از قول منابع امنیتی پاکستان گفته شد که جندالله از سال 2005 بطور پنهانی از سوی مقامات آمریکایی برای انجام "حملات چریکی مهلک " در داخل ایران تشویق میشده است.
بر این اساس، حمایت مالی از جندالله نیز توسط تبعیدیان ایرانی با رابطهای اروپایی از طریق برخی کشورهای عربی حاشیه خلیج فارس انجام میشده است.
این شبکه آمریکایی از قول منابع خود افزود: دیکچنی سال 2007 در مورد جندالله با ژنرال پرویز مشرف، رئیسجمهور پیشین پاکستان گفتگو کرده بود.
حمایتهای آمریکا از ریگی در حالی صورت میگرفت که وی پیش از آن در کنار طالبان علیه آمریکا در افغانستان میجنگید.
امریکنفریپرس ادامه میدهد: ارتش پاکستان به خاطر سوابق جندالله از حمایت آمریکا از این گروه ابراز نگرانی میکرد. تا جایی که تعدادی از ژنرالهای ارتش پاکستان سال گذشته به همتایان آمریکایی خود توصیه کرده بودند که روابط
خود با جندالله را قطع کرده و اسرائیل را نیز وادار به قطع رابطه با این گروه نمایند.
واکر در ادامه گزارش خود مینویسد: دولت ایران فاش کرده است که مقامات سیا طی دیدار با ریگی به وی قول دادند تا نیروهایش را آموزش داده و تسلیحات و تجهیزات مخابراتی مورد نیازشان را تامین کنند. ریگی همچنین تاکید کرده
است که قرار بوده تا با یک شخصیت بلندپایه سازمان سیا در پایگاه "ماناس " قرقیزستان دیدار کند.
بنابر این گزارش، اگرچه سیا ارتباطش با گروه ریگی را بیاساس خوانده است، اما شواهد صریحی وجود دارند که سیا و موساد با جندالله همکاری داشتهاند.
واکر سپس با اشاره به حمایت آمریکا و رژیم صهیونیستی از شبهنظامیان کرد مینویسد: سیا و به خصوص موساد، پیش از این اقدام به حمایت و آموزش شبهنظامیان کرد به منظور انجام حملات علیه ایران از طریق مرزهای شمالی
عراق نمودهاند. بطوریکهحمایت اسرائیل از شورشیان کرد موجب شد تا دولت عراق به سران کرد این کشور در مورد عواقب استفاده شورشیان از خاک عراق برای حمله به ایران هشدار دهند.
این نویسنده آمریکایی در ادامه تشریح روابط آمریکا و رژیم صهیونیستی با سازمانهای تروریستی ضد ایرانی مینویسد: موساد و سازمان سیا روابط قوی و شناخته شدهای نیز با سازمان مجاهدین خلق دارند که یک گروه شبهنظامی ضد ایران است. این در حالی است که مجاهدین خلق از سوی اتحادیه اروپا و وزارت خارجه آمریکا به عنوان یک گروه تروریستی شناخته شده است.
واکر میافزاید: اینکه آمریکا یا اسرائیل از گروههای مثل جندالله به عنوان ابزاری برای انجام جنگهای نیابتی استفاده میکنند، چیز جدیدی نیست. زیرا اسرائیلیها طی سالهای اخیر نشان دادهاند که در بکارگیری گروههای تروریستی
حاضر در خاورمیانه مهارت زیادی دارند. حال چه این گروهها در عراق باشند، چه در ایران و افغانستان؛
ایالات متحده نیز سابقه طولانی در حمایت مالی از گروههای تروریستی حاضر در آمریکای لاتین، کوبا و دیگر نقاط جهان دارد.
گزارش امریکنفریپرس در ادامه مینویسد: این "حماقت بیش از حد " اوباما است که فکر کند با استفاده از گروههای تروریستی وابسته به آمریکا و اسرائیل میتواند موجب فروپاشی ایران شود.
در حقیقت آمریکا مدتهاست که اجازه داده تا لابیهای قدرتمند رژیم صهیونیستی در کنگره و رسانههای غالب، آن را هدایت کنند. بطوریکه تهدید مداوم رژیم صهیونیستی به انجام حمله علیه ایران موجب شده تا واشنگتن انتخابهای عجولانه و یا حتی خطرناکی را طی چند دهه اخیر در منطقه خاورمیانه برگزیند.
این در حالی است که چین و روسیه نیز از کاخ سفید خواستهاند تا به لفاظیهایش علیه ایران پایان داده و افسار اسرائیل را نیز بکشد تا از هرگونه اقدام ماجراجویانه علیه ایران پرهیز کند.
این دو کشور همچنین تاکید کردهاند که به جای اعمال تحریمهای اقتصادی علیه ایران میباید از راهحلهای دیپلماتیک برای حل مسایل با ایران استفاده کرد.
در همین حال، واکر تاکید میکند که پکن و مسکو به واشنگتن در مورد هرگونه حمله رژیم صهیونیستی به ایران هشدار داده و تاکید کردهاند که چنین اقدامی موجب بیثبات شدن کل منطقه و حتی دیگر مناطق خواهد شد.
خبرگزاری فارس